Κόκκινες φακές με τζίντζερ

2014-05-07
κοκκινες φακες με τζιντζερ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια ιδιαίτερη συνταγή με πολύ ξεχωριστή γεύση, οι κόκκινες φακές με τζίντζερ γίνονται εύκολα!

Υλικά

  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 1 κουτ.σούπα τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • 1 κούπα ρύζι βρασμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά, τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σέλερυ

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό

Βήμα 5

Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τις φακές και το νερό

Βήμα 6

Βράζουμε για 25 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Οι κόκκινες φακές με τζίντζερ είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Μπορείς να μην προσθέσεις ρύζι
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή