Κόκορας με χυλοπίτες στη γάστρα

2014-09-19
κοκορας με χυλοπιτες στη γαστρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψεις κόκορα με χυλοπίτες στη γάστρα, ένα ελληνικό φαγητό που μοσχοβολάει και αρέσει σε όλους. Με αυτή τη συνταγή θα μαγειρευτεί πολύ ώρα για να μελώσει και να γίνει τρυφερό. Εντυπωσιακή συνταγή που υπόσχετι πως σίγουρα δεν θα μείνει τίποτα στα πιάτα! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κόκορας 2 κιλών περίπου κομμένος σε μερίδες
  • Μισό κιλό χυλοπίτες
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πουμαρό ντοματάκια
  • Μισή κούπα ντοματοχυμός
  • Μισό κουτ.γλ. κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε τον κόκορα από όλες τις πλευρές

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε ντοματάκια, ντοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Προσθέτουμε την κανέλα και σιγοβράζουμε

Βήμα 7

Όταν αρχίσει να πήζει την μεταφέρουμε στη γάστρα

Βήμα 8

Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 9

Χαμηλώνουμε στους 180-170 και ψήνουμε για ακόμα δυόμισι ώρες περίπου

Βήμα 10

Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και λίγο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου

Βήμα 11

Ο κόκορας με χυλοπίτες στη γάστρα είναι έτοιμος

 

Tips

  • Αν θέλεις πρόσθεσε και μυρωδικά της επιλογής σου!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή