Κότσι αρνίσιο στο φούρνο

2015-11-02
kotsi-arnisio-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Καλησπέρα φίλες μου. Για αυτή την φορά, σκέφτηκα μια συνταγή για κότσι, που θα αρέσει περισσότερο θεωρώ στους μεγάλους του σπιτιού, που κατά πάσα πιθανότητα τρελένονται για  τη γιορτή του Πάσχα, μνημονεύοντας συνεχώς το αρνί. Εμείς, λοιπόν, θα φέρουμε το Πάσχα νωρίτερα. Πώς? Το αρνίσιο κότσι θα δώσει την λύση. Μια τρομερά επιτυχημένη συνταγή, κατά την εμπειρία μου, γευστικά υπέροχη, απλή, με μόνη δύσκολη στιγμή αν μπορώ να το πω έτσι, την επιλογή του αρνιού στο κρεοπωλείο, πράγμα που πρέπει να προσέξετε. Ιδανικά , αφού πασπαλίσεις το κότσι με λεμόνι, μουστάρδα και λάδι, τυλίγεις τη λαδόκολλα και έχε υπομονή, πίστεψέ με αξίζει. Θα γλύφουν τα δάκτυλά τους. Δοκίμασέ την άμεσα!

Υλικά

  • 4 ολόκληρα, άκοπα αρνίσια κότσια
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κοφτή κ. σ. αλάτι
  • ½ κοφτό κ. γ. πιπέρι ανά κιλό κρέατος
  • ½ κ. γ. δεντρολίβανο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1-2 λαδόκολλες
  • Βαμβακερό σπάγκο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε, στεγνώνουμε και τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα μαχαίρι το κάθε κότσι. Μόλις τα τρυπήσουμε βάζουμεσε κάθε άνοιγμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια στη λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το χυμό, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγαμη , το δενδρολίβανο, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και τη δένουμε με το σπάγκο.

Βήμα 3

Τέλος τοπθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε στους 170 για 45 λεπτά, στους 150 ύστερα για 1 1/2 μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα τελευταία 15 λεπτά συνεχίζουμε το ψήσιμο έχοντας ανοίξει τη λαδόκολλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή