Κότσι μοσχαρίσιο στη γάστρα με μπύρα και μουστάρδα

2015-11-13
kotsi-mosxarisio-me-mpyra-sth-gastra
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Η συνταγή για κότσι που θα βρεις παρακάτω, είμαι βέβαιη ότι θα σας εκπλήξει με την τόση νοστιμάδα που μπορεί να μας δώσει. Όπως έχω επισημάνει ξανά αγαπημένες μου φίλες, το κότσι είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό, που σπάει την καθημερινότητα. Αυτή η συνταγή, είναι το καλύτερο δώρο σας, σε ένα οικογενειακό τραπέζι επίσημου ή ανεπίσημου χαρακτήρα. Πιο παλιά, είχαμε μιλήσει για την ευεργετική ικανότητα της μπύρας όταν την τοποθετούμε στο φαγητό. Έχουμε εδώ ένα κότσι, το οποίο θα σιγοβράσει στα ίδια του τα υγρά, θα τα απορροφήσει, και θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Μια πραγματική εμπειρία πανδαισίας γεύσεων και αρωμάτων, θα ξεπηδήσει στο τραπέζι σας. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 2 κιλά κότσι μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κουτί μπύρα
  • 4-5 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • Ξερό θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στη γάστρα ρίχνουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, τη μπύρα, το σκεπάζουμε με το καπάκι της και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα 2

Τέλος την επόμενη μέρα τοπθετούμε τη γάστρα στο φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 3 1/2 ώρες περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή