Κότσι χοιρινό με μπύρα, μέλι και μουστάρδα στη λαδόκολλα στο φούρνο

2015-11-22
kotsi-me-meli-kai-moustarda
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Καλησπέρα φίλες μου. Σήμερα σκέφτηκα να σας προτείνω ένα ιδιαίτερο πιάτο και από τις πιο λαχταριστές συνταγές με κότσι που σας έχω προτείνει και που θα σας βγάλει από την καθημερινή ρουτίνα της πεπατημένης μαγειρικής. Είναι ένα εξαιρετικά γευστικό φαγητό, αρκετά εύκολο στην παρασκευή, με ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά όλων σχεδόν των οικογενειών, το χοιρινό κρέας. Το θεωρώ ως την επιλογή που πραγματικά θα κάνει την επόμενη Κυριακή μοναδική και αξέχαστη. Έρχεται το χοιρινό να δέσει τρομερά με την γλυκόξινη μίξη του μελιού και της μουστάρδας, που θα αφήσει άναυδο τον ουρανίσκο σας. Ψήνεται αλλά και συνοδεύεται με μπύρα, όπως επίσης και με λευκό κρασί. Θα αφήσετε άφωνους όσους έχουν την τύχη να το γευτούν απ’ τα χεράκια σας. Δικιά σας!

Υλικά

  • 2 χοιρινά κότσια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 4 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες
  • 1 μπουκάλι μπίρα
  • ½ λεμόνι
  • 3 κ. σ. αλάτι χοντρό
  • Για το άλλειμα:
  • 1/3 φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Maille Dijon Originale
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη με άρμη, με 3-4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι βάζουμε τα κότσια και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Μόλις είναι έτοιμα τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια, τοποθετούμε τα κότσια και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το μίγμα που φτιάξαμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στο ταψί, τα φύλλα δάφνης, τη μισή μπίρα, τα σκόρδα, τη φλούδα μισού λεμονιού, σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα από πάνω και απάνω από τη λαδόκολλα με ένα αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στο πιο χαμηλό ράφι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά χαμηλωνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς ψήνουμε για άλλες 2 1/2 ώρες και σταμισά ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπίρα.

Βήμα 5

Τέλος μετά από τις 2 1/2 ώρες ξεφουρνίζουμε το φαγητό, βγάζουμε τη λαδόκολλα, το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, μαζεύουμε τη σάλτσα, πετάμε τη λεμονόφλουδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή