Λαβράκι πλακί στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

2014-08-15
λαυρακι με σαλτσα μουσταρδας
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις λαβράκι πλακί στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας, ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι και να συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες που θα αρέσει και στα παιδιά. Είναι τέλειο και για μεγάλα τραπέζια όπου θέλεις να σερβίρεις ψάρι με σως και με πολλά συνοδευτικά όπως για παράδειγμα βραστά λαχανικά.

Υλικά

  • 8 φιλέτα λαυράκι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 170 ml χυμός ανανά
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1/4 κούπας ζωμός κότας
  • 1 κουτ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο ανάλατο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το λαυράκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Το βάζουμε σε ένα ταψί από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 8 λεπτά

Βήμα 6

Το βγάζουμε και το κρατάμε ζεστό

Βήμα 7

Πετάμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι και χωρίς να το πλύνουμε ρίχνουμε τον χυμό ανανά

Βήμα 8

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ξεκολλήσουμε τα λίπη

Βήμα 9

Προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 10

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μουστάρδα

Βήμα 11

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω από το λαβράκι

Βήμα 12

Το λαβράκι πλακί στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις την ίδια σάλτσα και για άλλα παρόμοια ψάρια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή