Λαγάνα απλή Θεσσαλονίκης χωρίς σουσάμι και χωρίς μαγιά

2015-03-09
λαγανα χωρις σουσαμι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα απλή Θεσσαλονίκης χωρίς σουσάμι και χωρίς μαγιά, ένα τέλειο ψωμί για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και τις μέρες που κάνετε νηστεία. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλλα υλικά για να αντικαταστήσετε το σουσάμι, μυρωδικά ή λαχανικά που θα δώσουν γεύση και άρωμα στη λαγάνα. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι χωριάτικο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε μια κούπα χλιαρό νερό και αναμειγνύουμε καλά

Βήμα 3

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο

Βήμα 4

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο

Βήμα 5

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο ταψί και τοποθετούμε τη ζύμη

Βήμα 6

Την απλώνουμε λίγο για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνα

Βήμα 7

Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 8

Αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 9

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 10

Η λαγάνα απλή Θεσσαλονίκης χωρίς σουσάμι και χωρίς μαγιά είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ρίγανη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή