Λαγάνα αποκριάτικη γεμιστή με ελιές και λιαστή ντομάτα

2015-03-03
λαγανα με ελιες και λιαστη ντοματα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα αποκριάτικη γεμιστή με ελιές και λιαστή ντομάτα, ένα νόστιμο ψωμί που μπορείτε να απολαύσετε σαν συνοδευτικό αλλά και μόνο του σαν σνακ στο γραφείο ή στο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες σκληρό, κίτρινο αλεύρι
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • Μισή κούπα λιαστές ντομάτες
  • Σουσάμι
  • Λίγους κόκκους πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε στο νερό τη μαγιά και αφήνουμε σκεπασμένο

Βήμα 2

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι

Βήμα 3

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και τις ντομάτες

Βήμα 6

Ρίχνουμε το πιπέρι και ζυμώνουμε σε μια μπάλα

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα

Βήμα 8

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την πλάθουμε σε λαγάνες

Βήμα 9

Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 10

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 12

Η λαγάνα αποκριάτικη γεμιστή με ελιές και λιαστή ντομάτα είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή