Λαγάνα αυθεντική συνταγή στο θερμομίξ στο σπίτι

2015-03-11
λαγανα στο θερμομιξ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα αυθεντική συνταγή στο θερμομίξ στο σπίτι, πολύ εύκολα και γρήγορα. Τα υλικά δεν διαφέρουν πολύ αλλά ο τρόπος παρασκευής είναι συγκεκριμένος αν χρησιμοποιήσετε θερμομίξ. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 300 γρ. προζύμι
  • 1,5 κούπα νερό
  • Μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • Λίγη μαστίχα
  • 1 κου.γλ. μαγιά
  • 2 κουτ.σούπας λάδι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στον κάδο του θερμομίξ το νερό

Βήμα 2

Ρυθμίζουμε στους 100 βαθμούς, στην ταχύτητα 1 και για 1,5 λεπτό

Βήμα 3

Ρίχνουμε το προζύμι και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε στην ταχύτητα 3 γα 40 δευτερόλεπτα

Βήμα 4

Ρίχνουμε το λάδι, τη μαστίχα, το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι

Βήμα 5

Ρυθμίζουμε για να αναμείξουμε τα υλικά στην ταχύτητα 4 και για 5 δευτερόλεπτα

Βήμα 6

Στη συνέχεια ζυμώνουμε για ένα λεπτό στην ταχύτητα στάχυ για ζύμες

Βήμα 7

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και την αφήνουμε να φουσκώσει

Βήμα 8

Ενώνουμε πάλι τη ζύμη, ζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια

Βήμα 9

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λαγάνα και τη ραντίζουμε με λίγο νερό

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 11

Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 210 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 13

Η λαγάνα αυθεντική συνταγή στο θερμομίξ στο σπίτι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως κανέλα ή πάπρικα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή