Λαγάνα εύκολη και γρήγορη με ούζο και λάδι (του Μίμη)

2015-02-13
λαγανα ευκολη και γρηγορη με ουζο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα εύκολη και γρήγορη με ούζο και λάδι (του Μίμη), ένα μοσχοβολιστό και πολύ νόστιμο ψωμάκι. Απολαύστε την λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και συνοδεύστε όλα τα νηστίσιμα γεύματα της οικογένειας ή ωραία νηστίσιμα ντιπ και σαλάτες.

Υλικά

  • 7 κούπες αλεύρι
  • 2 φακ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ.σούπας ούζο
  • Σουσάμι
  • 4 κουτ.σύπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε την μαγιά με το αλάτι, δύο κουταλιές αλεύρι, τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό

Βήμα 2

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το ούζο μαζί με το μείγμα της μαγιάς

Βήμα 4

Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό

Βήμα 5

Όταν έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια τη χωρίζουμε σε 2 μέρη

Βήμα 6

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε τις λαγάνες πατώντας τη ζύμη με το χέρι

Βήμα 7

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 8

Αφήνουμε για μισή ώρα τις λαγάνες σκεπασμένες

Βήμα 9

Κάνουμε λακκουβίτσες με το δάχτυλο

Βήμα 10

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς

Βήμα 11

Η λαγάνα εύκολη και γρήγορη με ούζο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Στην κατάψυξη διατηρείται για 3 μήνες
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή