Λαγάνα Ιταλική με αφράτη ζύμη φοκάτσια

2015-03-07
λαγανα φοκατσια
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα Ιταλική με αφράτη ζύμη φοκάτσια, την ιταλική εκδοχή της λαγάνας που γίνεται πεντανόστιμη εύκολα και γρήγορα. Η συνταγή δεν απαιτεί πολλά υλικά αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά αν θέλετε να δώσετε άρωμα και γεύση!

Υλικά

  • 1 & 1/3 κούπες ζεστό νερό
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το ζεστό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά

Βήμα 2

Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά

Βήμα 3

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, μισή κούπα ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά σε μεσαία ταχύτητα για 6 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω αν κολλάει ακόμα η ζύμη

Βήμα 6

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι

Βήμα 7

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε

Βήμα 8

Αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 9

Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί

Βήμα 10

Περνάμε τη ζύμη από το λάδι του ταψιού και την ανοίγουμε με τα χέρια μας

Βήμα 11

Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 12

Αφήνουμε για ακόμα μια ώρα μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 13

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς

Βήμα 14

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο

Βήμα 15

Ψήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 16

Η λαγάνα Ιταλική με αφράτη ζύμη φοκάτσια είναι έτοιμη

 

Tips

  • Η συγκεκριμένη λαγάνα θέλει να ψηθεί σε ταψί με αρκετό λάδι για να γίνει τραγανιστό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή