Λαγάνα κρητική με αλεύρι ολικής αλέσεως σε ξυλόφουρνο

2015-02-25
λαγανα κρητικη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα κρητική με αλεύρι ολικής αλέσεως σε ξυλόφουρνο, ένα νόστιμο ψωμί για τις μέρες της νηστείας και ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα που είθισται να την απολαμβάνουμε με νηστίσιμα πιάτα. Μπορείτε να την φτιάξετε με ένα μείγμα από αλεύρια για να ακολουθήσετε την αυθεντική συνταγή αλλά και να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι που έχετε στην κουζίνα σας για μια διαφορετική εκδοχή της κρητικής λαγάνας.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο

Βήμα 2

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τις σκεπάζουμε

Βήμα 5

Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο

Βήμα 6

Πλάθουμε σε λαγάνες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια

Βήμα 7

Πατάμε με το δάχτυλο για να κάνουμε βαθουλώματα

Βήμα 8

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 9

Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες

Βήμα 10

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς ιδανικά σε ξυλόφουρνο.

Βήμα 11

Η λαγάνα κρητική με αλεύρι ολικής αλέσεως σε ξυλόφουρνο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και μυρωδικά της αρεσκείας σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή