Λαγάνα με μυρωδικά και κίτρινο αλεύρι χωριάτικο (του Βησσαρίωνα)

2015-02-27
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα με μυρωδικά και κίτρινο αλεύρι χωριάτικο (του Βησσαρίωνα), ένα μοσχοβολιστό ψωμί για να απολαύσετε τις μέρες της νηστείας αλλά και την Καθαρά Δευτέρα μαζί με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το μυρωδικό που θα επιλέξετε.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. χωριάτικο αλεύρι
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • Ρίγανη ή πάπρικα
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει

Βήμα 3

Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό σημείο

Βήμα 4

Σε μια λεκάνη βάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και τα αλεύρια

Βήμα 5

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 7

Τα αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσουν

Βήμα 8

Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε τα μυρωδικά

Βήμα 9

Πλάθουμε σε λαγάνες και με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 10

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Βήμα 12

Η λαγάνα με μυρωδικά και κίτρινο αλεύρι χωριάτικο (του Βησσαρίωνα) είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή