Λαγάνα με νωπή μαγιά παραδοσιακή της Βέφας Αλεξιάδου

2015-02-07
λαγανα με νωπη μαγια βεφα
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια τέλεια συνταγή, η λαγάνα με νωπή μαγιά της Βέφας Αλεξιάδου είναι μια συνταγή με σίγουρο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να την φτιάξετε στο σπίτι για την Καθαρά Δευτέρα και θα ανακαλύψετε ότι η λαγάνα είναι ένα από τα πιο εύκολα ψωμιά που μπορείτε να απολαμβάνετε όλο τον χρόνο!

Υλικά

  • 7 κούπες αλεύρι μαλακό
  • Μισό φλιτζ. ζεστό νερό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • Σουσάμι
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε στο ζεστό νερό τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτός χυλός και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη

Βήμα 3

Αφήνουμε για 12 ώρες σε ένα ζεστό μέρος

Βήμα 4

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλεύρι

Βήμα 5

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και δυο κούπες χλιαρό νερό

Βήμα 6

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη

Βήμα 7

Χωρίζουμε σε 2 μέρη και τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο

Βήμα 8

Τα ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε σε λαγάνα

Βήμα 9

Βάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο

Βήμα 10

Πιέζουμε με τα δάχτυλα για να κάνουμε βαθουλώματα

Βήμα 11

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Βήμα 13

Η λαγάνα με νωπή μαγιά Βέφας Αλεξιάδου είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή