Λαγάνα με ξηρή μαγιά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

2015-02-05
λαγανα με ξερη μαγια αργυρω
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ καλή συνταγή, η λαγάνα με ξηρή μαγιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένα εύκολο ψωμί για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και χωρίς πολύ κόπο. Η λαγάνα δεν είναι δύσκολο ψωμί ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερα υλικά για αυτό μπορούμε να την φτιάξουμε στο σπίτι όχι μόνο τις μέρες της νηστείας αλλά και όλο το χρόνο.

Υλικά

  • 5,5 κούπες αλεύρι σκληρό
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. γλυκό κρασί
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουτ.γλ. γλυκάνισο
  • 2 κουτ.σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο για 5 λεπτά

Βήμα 2

Σουρώνουμε και αφήνουμε μέχρι να είναι χλιαρό

Βήμα 3

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη

Βήμα 4

Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί

Βήμα 5

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το νερό

Βήμα 6

Όταν η ζύμη δεν κολλάει προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε σε ένα πάγκο καλά για 5 λεπτά

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα

Βήμα 8

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και φτιάχνουμε δύο λαγάνες

Βήμα 9

Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και πατάμε με το δάχτυλο για να κάνουμε βαθουλώματα

Βήμα 10

Τις σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 11

Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε σουσάμι

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 13

Η λαγάνα με ξερή μαγιά Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή