Λαγάνα με πορτοκάλι νηστίσιμη, λεπτή και χειροποίητη

2015-03-01
λαγάνα με πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα με πορτοκάλι νηστίσιμη λεπτή και χειροποίητη, ένα ιδιαίτερο ψωμί με πολύ νόστιμη γεύση που είναι ιδανικό για πρωινό κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής αλλά και σαν συνοδευτικό στο μεσημεριανό. Ταιριάζει πολύ με διάφορα συνοδευτικά και για απογευματινό σνακ. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα νερό
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 φακ. μαγιά ξερή
  • Σουσάμι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Διαλύουμε το αλάτι και τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό και τη ζάχαρη

Βήμα 4

Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 5

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και την χαράσσουμε σε κομμάτια

Βήμα 6

Την αφήνουμε για ένα τέταρτο να φουσκώσει

Βήμα 7

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο

Βήμα 9

Η λαγάνα με πορτοκάλι νηστίσιμη, λεπτή και χειροποίητη είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας αλλά και μέλι!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή