Λαγάνα νόστιμη και γλυκιά με μέλι της Γωγώς

2015-02-21
λαγανα με μελι
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα νόστιμη και γλυκιά με μέλι της Γωγώς, ένα τέλειο ψωμί που γίνεται πολύ νόστιμο και είναι ιδανικό για την Καθαρά Δευτέρα και τις μέρες της νηστείας. Γίνεται εύκολα και γρήγορα για αυτό μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι όλη τη διάρκεια του χρόνου. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • Μισή κούπα νερό
  • 1,5 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι

Βήμα 2

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι διαλυμένα σε μισή κούπα χλιαρό νερό

Βήμα 3

Ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας

Βήμα 4

Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40 λεπτά να διπλασιαστεί

Βήμα 5

Πλάθουμε σε λαγάνες (ή σε μια μεγάλη) και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό

Βήμα 6

Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 7

Ραντίζουμε με λίγο νερό που έχουμε αναμείξει με λίγο μέλι

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά

Βήμα 10

Η λαγάνα νόστιμη και γλυκιά με μέλι της Γωγώς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να βάλετε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψάκι με νερό όση ώρα ψήνεται η λαγάνα για να μην σκληρύνει πολύ η κρούστα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή