Λαγάνα σπιτική με μαχλέπι του φούρναρη

2015-02-19
λαγανα με μαχλεπι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα σπιτική με μαχλέπι του φούρναρη, μια εύκολη συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα. Διαλέξτε ένα βιολογικό αλεύρι και συνδυάστε το με το κανονικό για καλύτερα αποτελέσματα και προσθέστε τα μυρωδικά της επιλογής σας! Μπορείτε έτσι να φτιάξετε μικρά ψωμάκια με διαφορετική γεύση και άρωμα!

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες σταρένιο αλεύρι
  • Μισή κούπα πίτουρο (από σιτάρι)
  • 3,5 κούπες νερό
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. μαχλέπι
  • 1,5 κουτ.γλ αλάτι
  • 2 κουτ.γλ. μαγιά σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μαχλέπι, το αλάτι

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο

Βήμα 3

Ρίχνουμε 3 κούπες νερό και ζυμώνουμε με ένα μίξερ

Βήμα 4

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό παραπάνω ή αλεύρι

Βήμα 5

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και δουλεύουμε τη ζύμη (θα κολλάει)

Βήμα 6

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε σε λεκάνη που σκεπάζουμε

Βήμα 7

Αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιαστεί

Βήμα 8

Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη και τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα

Βήμα 9

Πλάθουμε σε λαγάνες και αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει

Βήμα 10

Με ένα δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ραντίζοντας με λίγο νερό ενδιάμεσα για περίπου 25 – 30 λεπτά

Βήμα 12

Η λαγάνα με μαχλέπι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή