Λαγάνα φούρνου με μπέικιν ή σόδα χωρίς προζύμι (του Λάζαρου)

2015-03-05
λαγανα με μπεικιν
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα φούρνου με μπέικιν ή σόδα χωρίς προζύμι (του Λάζαρου), ένα λαχταριστό και πολύ νόστιμο ψωμί για την Καθαρά Δευτέρα και την Σαρακοστή που γίνεται πολύ εύκολα και στο σπίτι. Δεν απαιτεί πολλά υλικά ενώ μπορείτε να φτιάξετε διάφορες παραλλαγές προσθέτοντας μυρωδικά ή διάφορα νηστίσιμα λαχανικά, όπως κρεμμύδια ή ντομάτα.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • Σουσάμι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μέλι και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε λαγάνες

Βήμα 4

Τις αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο νερό

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Βήμα 8

Η λαγάνα φούρνου με μπέικιν ή σόδα χωρίς προζύμι (του Λάζαρου) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τη λαγάνα με λίγη ρίγανη, το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή