Λαγάνα ψωμί χωρίς γλουτένη (του Βασίλη Καλλίδη)

2015-03-13
λαγάνα χωρίς γλουτενη
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα ψωμί χωρίς γλουτένη (του Βασίλη Καλλίδη), εάν ακολουθείτε συγκεκριμένη διατροφή αλλά θέλετε να απολαύσετε αυτό το τόσο νόστιμο ψωμί την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Σούσαμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά

Βήμα 4

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό ανάλογα με το πόσο αραιή είναι η ζύμη

Βήμα 5

Αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 6

Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι

Βήμα 7

Πλάθουμε τη ζύμη σε λαγάνα και την τοποθετούμε στο ταψί

Βήμα 8

Αφήνουμε για δέκα λεπτά μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 9

Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 10

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 12

Η λαγάνα ψωμί χωρίς γλουτένη (του Βασίλη Καλλίδη) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Βάλτε τη λαγάνα διαγώνια στο ταψί για να απλώσει καλά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή