Λαγωτό Αρκαδίας

2015-09-28
Λαγωτό Αρκαδίας
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια ακόμα εκδοχή για να φτιάξεις το λαγωτό, μας έρχεται από την Αρκαδία και είναι από τις πιο μοναδικές και διαφορετικές συνταγές με χοιρινό που έχω δοκιμάσει. Η εκτέλεση είναι αρκετά ξεκάθαρη καθώς τσιγαρίζουμε αρχικά το χοιρινό το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια σβήνουμε με πελτέ ντομάτας και όταν γίνει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε την σκορδαλιά και την ενώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και στο τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια. Το φαγητό μας είναι έτοιμο, είναι αρκετά βαρύ αλλά πάρα πολύ νόστιμο. Συνοδεύεται με κάποια από τις συνταγές για σαλάτες που σου έχουμε προτείνει.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαχνό
  • 1 κρεμμυδάκι μέτριο
  • 1 ποτήρι νερού χοντροκοπανισμένα καρύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 250 γραμ. ψωμί
  • λίγη ντομάτα
  • 200 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι - ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και κοκκινίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια.

Βήμα 2

Στο λάδι που θα μείνει, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 3

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι, λίγο πελτέ ντομάτας και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει ωσότου μείνει με λίγη σάλτσα, οπότε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 4

Βγάζουμε το κρέας χωρίς κόκαλα και κομμένο ως ένα μικρό καρύδι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ορθογώνιο.

Βήμα 5

Έχουμε λιώσει τα σκόρδα, ρίχνουμε το ψωμί (μουσκεμένο στο νερό) αλάτι, ξύδι και ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 6

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα στη φωτια, ρίχνουμε μέσα τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε συνεχώς, ωσότου γίνει μία πηχτή σάλτσα.

Βήμα 7

Προσθέτουμε και τα χοντροκοπανισμένα καρύδια και τα ρίχνουμε όαλ στο πυρέξ ώστε να σκεπαστεί το κρέας.

Βήμα 8

Βάζουμε για λίγο στο φούρνο να ροδοψηθεί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή