Λαγωτό χοιρινό

2015-08-02
Λαγωτό χοιρινό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές για χοιρινό το οποίο είναι παραδοσιακό και το λένε λαγωτό. Στην ουσία είναι κοκκινιστό και σερβίρεται με σκορδαλιά και όποιο συνοδευτικό επιθυμείς. Για να φτιάξεις την συνταγή αυτή, στην αρχή τσιγαρίζεις το κρέας που έχεις κόψει σε μερίδες μαζί με τα κρεμμύδια και σβήνεις με ντομάτα και στη συνέχεια βράζεις μέχρι το σημείο που η σάλτσα είναι πιχτή. Στη συνέχεια ετοιμάζεις την σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί και ανακατεύεις την σκορδαλιά με την σάλτσα ντομάτας για να έχεις το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι μοναδικό, διαφορετικό, εξαιρετικά νόστιμο αλλά και αρκετά βαρύ. Σερβίρεις ιδανικά με πατάτες τηγανιτές και μια από τις σαλάτες που σου έχουμε προτείνει.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό (μπούτι)
  • μερικές ώριμες ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • πιπέρι - αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • λίγο ξύδι (2 - 3 κουταλάκια γλυκού)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/4 του κιλού ψωμί μπαγιάτικο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χωρίζετε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Βήμα 3

Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο των χόρτων και τις προσθέτετε στο κρέας.

Βήμα 4

Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και αρκετό νερό να σκεπαστεί το κρέας.

Βήμα 5

Σιγοβράζετε ωσότου μαλακώσει και μείνει με λίγη σάλτσα.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά: Κοπανίζετε σε γουδί το σκόρδο, προσθέτετε τα καρύδια, το αλάτι και το ψωμί (την ψίχα μόνο) αφού το μουσκέψετε σε νερό και το στίψετε καλά.

Βήμα 7

Ρίχνετε και το ξύδι, κοπανίζοντας καλά, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.

Βήμα 8

Σερβίρετε το κρέας αφού έχετε καλά ανακατέψει τη σάλτσα του χοιρινού με τη σκορδαλιά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή