Λαδοκούλουρα αφράτα με πορτοκάλι και σουσάμι

2015-05-08
Λαδοκούλουρα αφράτα με πορτοκάλι και σουσάμι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική συνταγή για λαδοκούλουρα αφράτα με πορτοκάλι και σουσάμι σου παρουσιάζω παρακάτω που είναι μια μικρασιατική σπεσιαλιτέ που την έφτιαχνε η πεθερά της αδερφής μου που είναι από την Σμύρνη. Μια από τις νοστιμότερες προτάσεις για κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι ιδιαίτερα αφράτα, χρησιμοποιούμε λίγα υλικά και η γεύση είναι το αποτέλεσμα του ζυμαριού σε συνδυασμό με το πορτοκάλι και το σουσάμι. Είναι μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή την οποία σου συνιστώ να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να μου στείλεις την άποψη σου στον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της σελίδας. Στο ίδιο σημείο μπορείς και να επιικοινωνήσεις μαζί μου για τυχόν απορίες ή διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με την εκτέλεση της συνταγής. Σέρβιρε τα κουλουράκια σου σαν απογευματινό συνοδευτικό του καφέ σου ή σαν το δεκατιανό ή κάποιο ενδιάμεσο γεύμα της ημέρας σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι από φούρνο για κουλουράκια (όσο πάρει)
  • 1 ποτήρι νερού λάδι φαγητού
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 κρασοπότηρο σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στη λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και τα δουλεύουμε με το χέρι καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε (να γίνουν πολύ μαλακό ζυμάρι για να είναι αφράτα).

Βήμα 3

Πλάθουμε από τη ζύμη κουλουράκια πολύ μικρά, γιατί φουσκώνουν.

Βήμα 4

Ένα - ένα που τελειώνει το ακουμπάμε λίγο στο σουσάμι και το τοποθετούμε σε ταψάκι, μακριά το ένα από το άλλο.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε θερμοοκρασία 230 βαθμών, για 15 λεπτά της ώρας, ίσως και λιγότερο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή