Λαζάνια αλ φόρνο με κιμά

2014-03-19
Λαζάνια αλ φορνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια αυθεντική, ιταλική συνταγή για να φτιάξεις λαζάνια αλ φόρνο και να εντυπωσιάσεις με το αποτέλεσμα. Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς μακαρονάδες!

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ.σούπας βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
  • 2 κουτιά ντομάτες πουμαρό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • Μισή κούπα τριμμένο τυρί

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς

Βήμα 6

Ρίχνουμε αλάτι –πιπέρι και τον βασιλικό

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς

Βήμα 8

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο

Βήμα 9

Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά

Βήμα 10

Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα

Βήμα 11

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί

Βήμα 12

Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και βάζουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα του κιμά

Βήμα 13

Βάζουμε μια στρώση λαζάνια και κιμά

Βήμα 14

Επαναλαμβάνουμε άλλη και στρώση

Βήμα 15

Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ

Βήμα 16

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά

Βήμα 17

Τα λαζάνια αλ φόρνο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και ρίγανη
  • Μπορείς αντί για μπεσαμέλ να βάλεις μόνο τυρί!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή