Λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

2014-04-24
Λαζάνια με κιμά και κρέμα γαλάκτος
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος! Δοκίμασέ τα, μαγειρεύονται εύκολα και χωρίς κόπο!

Υλικά

  • 250γρ. λαζάνια
  • 600 γρ. κιμά
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 700 γρ. ντοματοχυμό
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα

Βήμα 4

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον ντοματοχυμό

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 6

Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο από το ζουμί του κιμά και στρώνουμε τα λαζάνια

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον κιμά, το τριμμένο τυρί και κρέμα γάλακτος

Βήμα 8

Επαναλαμβάνουμε με ακόμα μια στρώση λαζάνια

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος

Βήμα 10

Ψήνουμε για 45 λεπτά με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 χωρίς

Βήμα 11

Τα λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή