Λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ

2013-07-15
λαζανια με κιμα και κρεμα μπεσαμελ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια ιταλική πολύ νόστιμη συνταγή. Τα λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ θα συναρπάσουν όποιον τα δοκιμάσει. Μια σχετικά εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει με το υπέροχο άρωμά της και την πλούσια γεμάτη γεύση της. Ένα υπέροχο πιάτο για την οικογένειά σου και τους αγαπημένους σου φίλους. Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή την καταπληκτική συνταγή και μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 12 λαζάνια όχι βρασμένα
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα φτιάχνεις τον κιμά.

Βήμα 2

Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις συνέχεια με ένα συρμα να μην κάνει σβόλους.

Βήμα 4

Μόλις ψηθεί ο κιμάς βάζεις τα ντοματάκια και λίγο νερό και αφήνεις να πήξει σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 5

Στο τέλος αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το μαϊντανό.

Βήμα 6

Αφήνεις τον κιμά στην άκρη για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ.

Βήμα 7

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνεις τις 3 κουταλιές βούτυρο και ρίχνεις το αλεύρι ανακατεύοντας.

Βήμα 8

Μόλις πάρει χρώμα ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 9

Προσθέτεις λίγη από την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνεις.

Βήμα 10

Προσθέτεις μια με δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύεις.

Βήμα 11

Σε ένα πυρέξ στρώνεις 3 λαζάνια και καλύπτεις με τη μισή ποσότητα του κιμά.

Βήμα 12

Προσθέτεις μια στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζεις με παρμεζάνα.

Βήμα 13

Βάζεις άλλη μια στρώση λαζάνια, πάλι κιμά, μπεσαμέλ, παρμεζάνα.

Βήμα 14

Άλλη μια στρώση λαζάνια, τα καλύπτεις με την υπόλοιπη μεσαμέλ και πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Βήμα 15

Βάζεις μπόλικο πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια από πάνω για να λιώσει στο φούρνο και να ξεροψηθεί.

Βήμα 16

Βάζεις τα λαζάνια στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 17

Συγχαρητήρια τα λαζανια με κιμα και κρεμα μπεσαμελ είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς αν προτιμας να σου βγεί λιγότερο βαριά η μπεσαμέλ να χρησιμοποιήσεις γάλα αντί κρέμα γάλακτος.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 15
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

15 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΄΄ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ΄΄