Λαζάνια με κιμά και μανιτάρια

2014-04-23
λαζανια με κιμα και μανιταρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια εύκολη συνταγή για λαζάνια με κιμά και μανιτάρια, ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και ως μεσημεριανό!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 2 κούπες μικρά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ντοματοχυμό
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 15 λαζάνια
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • Μισή κούπα παρμεζάνα
  • Κρέμα γάλακτος ή μπεσαμέλ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον ντοματοχυμό και τον πελτέ

Βήμα 7

Βράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 8

Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή ζουμί από τον κιμά

Βήμα 9

Βάζουμε μια στρώση λαζάνιαμοτσαρέλα και κιμα

Βήμα 10

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση

Βήμα 11

Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος ή την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Βήμα 12

Ψήνουμε για 45 λεπτά με αλουμινόχαρτο και άλλα 10 χωρίς

Βήμα 13

Τα λαζάνια με κιμά και μανιτάρια είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή