Λαζάνια με κόκκινη σάλτσα

2014-05-14
Λαζανια με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική συνταγή για λαζάνια με κόκκινη σάλτσα, ένα εντυπωσιακό πιάτο που σερβίρεται σε επίσημα τραπέζια! Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 300 γρ. κιμάς
  • Μισή κούπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • Μισή κούπα νερό
  • 1 κουτ.σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. μάραθο
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 12 λαζάνια
  • 400 γρ. τυρί ρικότα
  • 1 αυγό
  • ¾ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 μοτσαρέλα σε φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα ντοματάκια και τον πελτέ

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαγειρευτεί

Βήμα 7

Βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό

Βήμα 8

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με λίγο μαϊντανό και το αυγό

Βήμα 9

Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγη σάλτσα και από πάνω τα λαζάνια

Βήμα 10

Απλώνουμε το τυρί και επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση

Βήμα 11

Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και παρμεζάνα

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά με αλουμινόχαρτο

Βήμα 13

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ακόμα ένα τέταρτο

Βήμα 14

Τα λαζάνια με κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή