Λαζάνια με μανιτάρια φούρνου

2014-02-09
Λαζάνια με μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Πάντα προβληματιζόμουν τι καλό μπορεί να ετοιμάσει κάποιος σε ένα τραπέζι με οικογένεια και φίλους που να μην περιέχει κρέας αλλά και να είναι αρκετά χορταστικό. Μέχρι που δοκίμασα να φτιάξω αυτή τη συνταγή με τα λαζάνια με μανιτάρια φούρνου! Όλοι ενθουσιάστηκαν! Τα μανιτάρια Portobello και η λευκή σάλτσα δίνουν μία ιδιαίτερη υφή στη γεύση του πιάτου αυτού. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σε κάποιο τραπέζι σας και γράψτε μας τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας!

Υλικά

  • 1 κουτί λαζάνια (περίπου 500γρ)
  • 700γρ μανιτάρια Portobello
  • 4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2

Παράλληλα, βράστε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα και ξεπλύντε τα με κρύο νερό.

Βήμα 4

Αρχίστε να προετοιμάζετε τη λευκή σάλτσα. Αρχικά, σιγοβράστε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 5

Λιώστε τις 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό.

Βήμα 6

Χύστε το ζεστό γάλα στο μείγμα βουτύρου.

Βήμα 7

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίστε να ανακατεύετε με την ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό.

Βήμα 8

Στη συνέχεια πάρτε ένα σύρμα και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 9

Αφήστε τη λευκή σάλτσα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 10

Ξεχωρίστε τα μανιτάρια. Κρατήστε τα καπάκια και πετάξτε τα κοτσάνια του.

Βήμα 11

Κόψτε τα καπάκια σε λωρίδες.

Βήμα 12

Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αρχίστε να σωτάρετε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά (αλατίστε τα ελαφρώς), έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν και απελευθερώσουν κάποιους από τους χυμούς τους. Αν γίνουν πάρα πολύ ξηρά, προσθέστε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο.

Βήμα 13

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να συναρμολογείτε τα λαζάνια!

Βήμα 14

Σε ένα ταψί ή πυρέξ, βάλτε λίγη από τη λευκή σάλτσα στον πάτο.

Βήμα 15

Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια στρώση λαζάνια, λίγη λευκή σάλτσα ακόμη, το 1/3 από τα μανιτάρια και το 1/4 από την τριμμένη παρμεζάνα.

Βήμα 16

Επαναλάβετε άλλες 2 φορές το παραπάνω βήμα. Στρώση λαζάνια, λευκή σάλτσα, μανιτάρια, παρμεζάνα.

Βήμα 17

Βάζετε μία τελική στρώση λαζάνια, λευκή σάλτσα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Βήμα 18

Ψήστε τα λαζάνια για 45 λεπτά να ροδίσει και η κορυφή και αφήστε το μετά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά προτού σερβίρετε.

Βήμα 19

Αυτή η υπέροχη συνταγή λαζάνια με μανιτάρια φούρνου είναι έτοιμη να την απολαύσετε μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή