Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα

2014-05-26
λαζανια με σπανακι και ρικοτα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και ρικότα, μια πολύ νόστιμη γέμιση και εύκολη στο μαγείρεμα.

Υλικά

  • 14 λαζάνια
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κούπας σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε με τα αυγά, τη ρικότα, αλάτι-πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και τη μισή μοτσαρέλα

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 7

Βάζουμε στον πάτο ενός πιρέκ λίγη σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση λαζάνια

Βήμα 8

Προσθέτουμε μια δόση από το μείγμα σπανάκι και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις λαζάνια-σπανάκι

Βήμα 9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπη τυρί

Βήμα 10

Ψήνουμε για μισή ώρα με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 λεπτά χωρίς

Βήμα 11

Τα λαζάνια με σπανάκι και ρικότα είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή