Λακέρδα παστή στο λάδι τουρσί
2015-03-09- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Γεύμα, Κυρίως Πιάτο
- Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολες
- Σερβίρεις : 10
- Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
- Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
- Έτοιμη σε : 12:000 h
Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λακέρδα παστή στο λάδι τουρσί, μια συνταγή εύκολη που γίνεται με παλαμίδα, όπως λέγεται η λακέρδα παστωμένη, και απολαμβάνεται όλες τις ώρες της ημέρας. Η προετοιμασία δεν απαιτεί πολύ κόπο αλλά ούτε και πολλά υλικά. Καλή επιτυχία!
Υλικά
- Λακέρδα (παλαμίδα)
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τη λακέρδα σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
Βήμα 2
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα τέταρτο
Βήμα 3
Όταν σφίξει την κόβουμε σε φέτες και πετάμε τα εντόσθια
Βήμα 4
Αλατίζουμε την πάνω πλευρά και βάζουμε πάνω σε σχάρα να στραγγίξει
Βήμα 5
Αφήνουμε για περίπου 6 ώρες και αλλάζουμε πλευρά
Βήμα 6
Αλατίζουμε και αφήνουμε για άλλες 6 ώρες
Βήμα 7
Όταν ασπρίσει, βγάζουμε το περιττό αλάτι
Βήμα 8
Βάζουμε στο δοχείο και κλείνουμε καλά
Βήμα 9
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι
Βήμα 10
Η λακέρδα παστή στο λάδι είναι έτοιμη
Tips
- Προτιμήστε φρέσκο ψάρι και διατηρήστε το παστωμένο στο ψυγείο σας