Λακέρδα παστή στο λάδι τουρσί

2015-03-09
λακερδα παστη στο λαδι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 12:000 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λακέρδα παστή στο λάδι τουρσί, μια συνταγή εύκολη που γίνεται με παλαμίδα, όπως λέγεται η λακέρδα παστωμένη, και απολαμβάνεται όλες τις ώρες της ημέρας. Η προετοιμασία δεν απαιτεί πολύ κόπο αλλά ούτε και πολλά υλικά. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Λακέρδα (παλαμίδα)
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τη λακέρδα σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

Βήμα 2

Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα τέταρτο

Βήμα 3

Όταν σφίξει την κόβουμε σε φέτες και πετάμε τα εντόσθια

Βήμα 4

Αλατίζουμε την πάνω πλευρά και βάζουμε πάνω σε σχάρα να στραγγίξει

Βήμα 5

Αφήνουμε για περίπου 6 ώρες και αλλάζουμε πλευρά

Βήμα 6

Αλατίζουμε και αφήνουμε για άλλες 6 ώρες

Βήμα 7

Όταν ασπρίσει, βγάζουμε το περιττό αλάτι

Βήμα 8

Βάζουμε στο δοχείο και κλείνουμε καλά

Βήμα 9

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι

Βήμα 10

Η λακέρδα παστή στο λάδι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Προτιμήστε φρέσκο ψάρι και διατηρήστε το παστωμένο στο ψυγείο σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή