Λακέρδα στα κάρβουνα

2015-03-13
Λακερδα στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε λακέρδα στα κάρβουνα, όπως λέγεται αλλιώς η παστωμένη παλαμίδα,  μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε και στη σχάρα του φούρνου. Δεν απαιτεί πολλά υλικά αφού πρόκειται για ένα πλούσιο σε γεύση και λιπαρό ψάρι. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 4 παλαμίδες (λακέρδα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί

Βήμα 2

Πλένουμε καλά τη λακέρδα και λαδώνουμε τη σχάρα

Βήμα 3

Βάζουμε αμέσως πάνω στη σχάρα τη λακέρδα

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνομε λίγο λάδι

Βήμα 5

Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από τη μία πλευρά και 5 από την άλλη

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι

Βήμα 7

Η λακέρδα στα κάρβουνα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν το μαγειρέψετε στη σχάρα, ψήστε στους 200 βαθμούς σε λαδωμένη σχάρα για 8 λεπτά
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή