Λακέρδα ψάρι πλακί ψητή στο φούρνο

2015-03-04
λακερδα πλακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε λακέρδα ψάρι πλακί ψητή στο φούρνο, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να έχει λίγη αναμονή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Είναι ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και για βραδινό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες αλλά και με λαχανικά ή σαλάτα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1,5 κιλό λακέρδα (παλαμίδα)
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • Μισό ποτήρι νερό
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 3 πατάτες σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες
  • Λίγο ξίδι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε την παλαμίδα για μια ώρα μέσα σε νερό

Βήμα 2

Καθαρίζουμε καλά από τα εντόσθια και στραγγίζουμε καλά

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με λίγο ξύδι, αλατίζουμε και κόβουμε σε φέτες

Βήμα 4

Ζεματάμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε

Βήμα 5

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια

Βήμα 6

Βάζουμε την παλαμίδα σε ένα λαδωμένο ταψί μαζί με τις πατάτες

Βήμα 7

Περιχύνουμε με τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το σκόρδο

Βήμα 8

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό

Βήμα 9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά

Βήμα 10

Η λακέρδα πλακί είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να το μαγειρέψετε και σκέτο χωρίς τις πατάτες
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή