Λαλάγγια μανιάτικα παραδοσιακά τραγανά με τυρί της Μάνης

2014-12-24
lalaggia-maniatika
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε λαλάγγια μανιάτικα παραδοσιακά τραγανά με τυρί της Μάνης. Τα λαλάγγια είναι οι παραδοσιακές τηγανίτες της Μάνης που δεν λείπουν απο καμία θρησκευτική γιορτή και κυρίως τα Χριστούγεννα και τα Φώτα, αλλα τις βρίσκουμε και σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου. Εϊναι αλμυρά κομμάτια ζύμης σε συγκεκριμένο σχέδιο τηγανητά. Συνοδεύονται με ντόπια τυριά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 ½ κούπες χλιαρό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα κανελογαρίφαλα σε ενα μπωλ

Βήμα 2

Ρίχουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι

Βήμα 3

Ρίχνουμε την μαγιά, το αλάτι, την κανέλα και το γαρύφαλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 5

Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Βήμα 6

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης σε μπαστούνια και φτιάχνουμε σπιράλ

Βήμα 7

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και στραγγίζουμε με το που βγούν απο το τηγάνι σε χαρτί κουζίνας

Βήμα 8

Τα λαλάγγια μανιάτικα παραδοσιακά τραγανά με τυρί της Μάνης είναι έτοιμα

 

Tips

Συνοδεύστε με λευκό ντόπιο τυρί

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή