Λαλαγγίτες Θρακιώτικες με μέλι και γιαούρτι (από την Αργυρώ)

2014-12-25
Λαλλαγγίτες αργυρώ
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πεντανόστιμη συνταγή, οι λαλαγγίτες Θρακιώτικες με μέλι και γιαούρτι (από την Αργυρώ) σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Οι λαλαγγίτες είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που φτιάχνεται παραδοσιακά στο Πάπιγκο που σερβίρεται στο πρωινό αλλά και σαν απογευματινό σνακ. Θυμίζει τα αμερικάνικα pancakes και τις ελληνικές τηγανίτες ενώ παρασκευάζεται περίπου όπως οι λουκουμάδες. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 & 1/4 κούπας γάλα
  • 3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι

Βήμα 3

Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα

Βήμα 5

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου

Βήμα 6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει

Βήμα 7

Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι

Βήμα 8

Ψήνουμε από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη

Βήμα 9

Οι λαλαγγίτες από τη Θράκη με μέλι και γιαούρτι είναι έτοιμοι

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή