Λαστιχωτό τσουρέκι με νωπή μαγιά Λαμπριάτικο

2015-03-25
Το πιο αφράτο λαστιχωτό τσουρέκι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 4:40 h

Εαν σε ξετρελαίνουν τα λαχταριστά, μοσχομυριστά τσουρέκια του φούρνου τότε ετοιμάσου να ανακαλύψεις την συνταγή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το πιο αφράτο λαστιχωτό τσουρέκι με νωπή μαγιά Λαμπριάτικο μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για την πιο απλή και εύκολη συνταγή για τσουρέκι που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. Συνόδευσε τον καφέ σου, φάτο ως πρωινό ή παρουσίασέ το στο Πασχαλινό σου τραπέζι. Πρόκειται για την αγαπημένη μου συνταγή και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις στέλνοντάς μου τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο χώρο παρακάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια ή σπόρους
  • 110 γραμ. ζάχαρη
  • 50 ml χλιαρό νερό
  • 45 γραμ. μαγιά
  • 120 ml γάλα
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε αρχικά το προζύμι ρίχνοντας σε ένα μπόλ με χλιαρό νερό τη μαγιά να διαλυθεί μαζί με λίγο αλεύρι αφήνοντας το μείγμα σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά χτυπημένα σε γουδί.

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε και χτυπάμε τα αυγά ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς που τώρα είναι έτοιμο μαζί με το αλεύρι αργά αργά αλλά και το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι πιο πριν.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα των υλικών μας να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια τα οποία πλάθουμε μπαστούνια και στη συνέχεια δημιουργούμε με αυτά μία πλεξούδα.

Βήμα 7

Τοποθετούμε την πλεξούδα μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε σκεπασμένο άλλη μία ώρα να φουσκώσει.

Βήμα 8

Αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με χτυπημένο κρόκο αυγού μαζί με λίγο νεράκι, ενώ πασπαλίζουμε προαιρετικά με αμύγδαλο φιλέ.

Βήμα 9

Τέλος, ψήνουμε το τσουρέκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή