Λαυράκι αλά σπετσιώτα με κρεμμύδια παραδοσιακό

2014-03-17
Λαυράκι αλά σπετσιώτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια κλασική παραδοσιακή Σπετσιώτικη συνταγή για να φτιάξεις λαυράκι αλά σπετσιώτα με κρεμμύδια θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από τις πιο διαδεδομένες παραδοσιακές της Ελληνικής κουζίνας και χρησιμοποιείται με δεκάδες είδη ψαριών. Σε αυτή την πρόταση το φτιάχνω με λαυράκι, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις συναγρίδα, σφυρίδα και γλώσσα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρι (λαυράκι, συναγρίδα, σφυρίδα κλπ.)
  • 14 κουταλιές σούπας λάδι
  • 500 γραμ. κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας ντομάτα
  • 1 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζάνι κοπανισμένη γαλέτα
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 500 γραμ. ντομάτες κομμένες φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε φέτες και το στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού. Σκεπάζουμε με τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, πασπαλίζουμε αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Χτυπάμε λάδι, ζάχαρη, ντομάτα πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω στο ψάρι.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε την κοπανισμένη γαλέτα με το μαϊντανό και το σκόρδο και ρίχνουμε το μισό από το μίγμα τους πάνω στο ψάρι.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε το ψάρι με τις φέτες ντομάτας. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο μίγμα της γαλέτας.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Βήμα 7

Το λαυράκι αλά σπετσιώτα με κρεμμύδια είναι έτοιμο για να το σερβίρεις.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή