Λαυράκι καρπάτσιο

2014-09-06
λαυρακι καρπατσιο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις εύκολα λαυράκι καρπάτσιο, ένα πιάτο που συνήθως απολαμβάνουμε σε εστιατόρια αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε απλά και στο σπίτι. Είναι ιδανικό για ένα μπουφέ θαλασσινών ή σαν ορεκτικό σε ένα επίσημο τραπέζι. Το αποτέλεσμα πραγματικα θα εντυπωσιάσει! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο λαυράκι
  • 1 τσίλι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 λεμόνι σε φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε τους σπόρους από το τσίλι και το ζεματάμε σε βραστό νερό

Βήμα 2

Το βάζουμε κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και στραγγίζουμε

Βήμα 3

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο

Βήμα 4

Τοποθετούμε τις φέτες σε πιατέλες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε από πάνω το τσίλι σε κομματάκια και τη ρίγανη

Βήμα 6

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού

Βήμα 7

Το λαυράκι καρπάτσιο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Γαρνίρουμε τα πιάτα με πράσινη σαλάτα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή