Ψημένο λαυράκι με πέστο

2014-09-02
λαυρακι με πεστο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια καταπληκτική συνταγή για ψημένο λαυράκι με πέστο, ένα πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που είναι τέλειο για τους λάτρεις του πέστο! Μπορείς να το σερβίρεις σε ένα επίσημο δείπνο αφού είναι εντυπωσιακό σαν πιάτο αλλά και σαν γεύση αλλά μπορείς να το φτιάξεις και για το καθημερινό τραπέζι. Είναι εύκολο και δεν απαιτεί πολλά υλικά! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 4 φιλέτα λαυράκι
  • 5 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κουτ.σούπας σάλτσα πέστο
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1,5 κούπα ντοματοχυμός
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 4 κουτ.σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το πέστο με τη φρυγανιά

Βήμα 2

Αν βγει πολύ σφιχτή η πάστα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 4

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το κόκκινο κρασί

Βήμα 6

Αλείφουμε την πάνω πλευρά του φιλέτου με το πέστο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Βήμα 7

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα με την πλευρά του πέστο από πάνω

Βήμα 8

Ψήνουμε για 6-7 λεπτά και βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα

Βήμα 9

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα

Βήμα 10

Το ψημένο λαυράκι με πέστο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις το πέστο ή να το αγοράσεις έτοιμο. Και με τα δύο βέβαια βγαίνει πολύ νόστιμο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή