Λαυράκι ψητό στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες

2014-08-19
λαυρακι με πατατες στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για λαυράκι ψητό στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες, ένα απολαυστικό πιάτο για όλη την οικογένεια που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό και δεν θέλει πολύ κόπο στο μαγείρευμα. Αν χρησιμοποιήσεις φιλέτα θα είναι ακόμα πιο εύκολο για τα παιδιά παρόλο που ολόκληρα ψήνονται καλύτερα στο φούρνο. Την ίδια συνταγή μπορείς να την κάνεις και στη λαδόκολλα!

Υλικά

  • 2 λαυράκια
  • 1 μαραθόριζα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα

Βήμα 4

Αλατίζουμε τα καθαρισμένα λαυράκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ

Βήμα 5

Κόβουμε ένα λεμόνι σε φέτες και τις βάζουμε μέσα στο λαυράκι

Βήμα 6

Ρίχνουμε στο ταψί τις πατάτες και το σκόρδο

Βήμα 7

Περιχύνουμε με το κρεμμύδι και το μάραθο

Βήμα 8

Προσθέτουμε χυμό από το άλλο λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 10

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε

Βήμα 11

Το λαυράκι ψητό στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου ή και λίγη μουστάρδα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή