Μαριναρισμένο λαυράκι με πορτοκάλι ψητό στο γκριλ

2014-08-16
λαυρακι με πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μαριναρισμένο λαυράκι με πορτοκάλι ψητό στο γκριλ, ένα εντυπωσιακό πιάτο που συνήθως σερβίρεται σε εορταστικά τραπέζια σαν κυρίως πιάτο. Είναι πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην προετοιμασία του ενώ δεν θέλει πολλά υλικά. Η σάλτσα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ψάρια ενώ συνοδεύεται τέλεια με πράσινη σαλάτα και λαχανικά. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 6 φιλεταρισμένα λαυράκια
  • 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
  • 3 κουτ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο με μια κουταλιά νερό

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μαρινάρουμε στο μείγμα τα ψάρια

Βήμα 5

Αφήνουμε στο ψυγείο για μιάμιση ώρα

Βήμα 6

Βγάζουμε τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 7

Βάζουμε τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε

Βήμα 8

Σερβίρουμε το ψάρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα

Βήμα 9

Το μαριναρισμένο λαυράκι με πορτοκάλι ψητό στο γκριλ είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμη πορτοκαλάδα και φρεσκοστιμμένη που θα έχει περάσει από σίτα
  • Αν θέλεις να γίνει πιο πηχτό πρόσθεσε ελάχιστο κορν φλάουρ παραπάνω
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή