Λαυράκι με σταμναγκάθι και χόρτα στο τηγάνι

2014-08-10
λαυρακι με σταμναγκαθι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις λαυράκι με σταμναγκάθι και χόρτα στο τηγάνι, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Είναι χορταστικό και πολύ θρεπτικό ενώ γίνεται πολύ εύκολα! Περιλαμβάνει υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και αναδεικνύουν την νοστιμιά αυτού του πολύ νόστιμου ψαριού. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1-2 λαυράκια (ανάλογα με το μέγεθος)
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μισό λεμόνι
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 350 γρ. σταμναγκάθι
  • 1 κουτ.σούπας κάπαρη
  • Μισό πούμαρο ντοματοχυμό
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάρουμε το σταμναγκάθι σε ένα μπολ με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την κάπαρη

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 5

Προσθέτουμε την ντομάτα, μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά τα λαυράκια

Βήμα 7

Βάζουμε το ψάρι σε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το μαριναρισμένο σταμναγκάθι

Βήμα 8

Το λαυράκι με σταμναγκάθι και χόρτα στο τηγάνι είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή