Λαυράκι ψητό στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-09-13
Λαυράκι ψητό στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Ετοίμασε τραπέζι για φίλους φτιάχνοντας πεντανόστιμο λαυράκι ψητό στα κάρβουνα ακολουθώντας τη συνταγή για ψάρι που σου στέλνω βήμα προς βήμα μέσα από την παρακάτω σελίδα. Τα υλικά με τα οποία θα χρειαστεί να εφοδιαστείς δεν είναι άλλα από φρέσκο λαυράκι, μάραθο, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη για να αρωματίσουμε την κοιλιά του ψαριού καθώς και ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα, ρίγανη και αλατοπίπερο για να φτιάξουμε το αρωματικό λαδολέμονο με το οποίο θα συνοδεύσουμε το ψάρι μας αφότου ψηθεί στη σχάρα για μερικά μόνο λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί και φυσικά με πεντανόστιμη σαλάτα εποχής. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 λαυράκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • φρεσκοκομμένο μάραθο
  • ρίγανη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αρωματικό λαδολέμονο:
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 τηςκούπας χοντρό αλάτι
  • 1/4 της κούπας μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα λαυράκια μας από λέπια και εντόσθια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, σκόρδο, κρεμμύδι και μάραθο ψιλοκομμένα εσωτερικά στην κοιλιά τους.

Βήμα 3

Παράλληλα όσο ετοιμάζονται τα κάρβουνα και αφήνουμε τη σχάρα να κάψει καλά, ετοιμάζουμε και το λαδολέμονο μας αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά στο multi.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα ψάρια μας στη σχάρα σε σειρά και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντας το με το λαδολέμονο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή