Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Αργυρώ

2014-05-15
λαχανοντολμαδες αυγολεμονο αργυρω
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Αργυρώ, είναι πολύ νόστιμη και εύκολη αν την ακολουθήσετε βήμα-βήμα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • Μισό κιλό κιμά ανάμικτο
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο

Βήμα 2

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό με την τρύπα προς τα κάτω

Βήμα 3

Το βράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά και το λεμόνι) και ζυμώνουμε

Βήμα 5

Αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα από το λάχανο και ξεχωρίζουμε τα λαχανόφυλλα

Βήμα 6

Βάζουμε στο καθένα μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε

Βήμα 7

Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μερικά λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμύδι

Βήμα 8

Πάνω βάζουμε τους λαχανοντολμάδες και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 9

Ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά

Βήμα 11

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα

Βήμα 12

Περιχύνουμε στο φαγητό

Βήμα 13

Οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Αργυρώ είναι έτοιμοι!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή