Λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο

2014-04-30
Λαχανοντολμαδες με κιμα και αυγολεμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια εξαίσια συνταγή για να φτιάξεις λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο, ένα ελληνικό φαγητό που λατρεύει όλη η οικογένεια!

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό φλιτζ. ρύζι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου και βάζουμε το λάχανο να βράσει σε κατσαρόλα

Βήμα 2

Μόλις μαλακώσει το σουρώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 3

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές ελαιόλαδο (εκτός από το λεμόνι και τα αυγά)

Βήμα 4

Με ένα κουταλάκι βάζουμε τη γέμιση στο κάθε φύλλο και το διπλώνουμε

Βήμα 5

Βάζουμε μερικά λαχανόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας και από πάνω τα ντολμαδάκια

Βήμα 6

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1 ώρα

Βήμα 8

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι κι προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας

Βήμα 9

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε ανακινώντας

Βήμα 10

Οι λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Στο αυγολέμονο μπορείς να προσθέσεις λίγο σαφράν, ταιριάζει πολύ!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή