Λαχανοντολμάδες με κρέμα μπεσαμέλ

2014-05-01
λαχανοντολμαδες με μπεσαμελ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:35 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κρέμα μπεσαμέλ που σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστοι!

Υλικά

  • 1 λάχανο μέτριο και μαλακό
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Μισό κιλό χοιρινό κιμά
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το πλένουμε

Βήμα 2

Βράζουμε το λάχανο για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα μικρά κοτσανάκια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 4

Ζυμώνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό με ένα φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο φύλλο και το κλείνουμε

Βήμα 6

Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας μερικά κοτσάνια και από πάνω στη σειρά τους ντολμάδες

Βήμα 7

Περιχύνουμε με χυμό από 1 λεμόνι, νερό και ελαιόλαδο

Βήμα 8

Βράζουμε με ένα πιάτο από πάνω τους και σκεπασμένη κατσαρόλα για μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία

Βήμα 9

Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό

Βήμα 10

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ρίχνοντας το αλεύρι

Βήμα 11

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και τον ζωμό

Βήμα 12

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και το χυμό λεμόνι

Βήμα 13

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη μπεσαμέλ

Βήμα 14

Οι λαχανοντολμάδες με κρέμα μπεσαμέλ είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Πασπάλισε με λίγη πάπρικα πριν σερβίρεις!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή