Λαχανοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα

2014-05-01
Λαχανοντολμαδες με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:35 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια υπέροχη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα, το αγαπημένο ελληνικό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό μενού!

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο μαλακό
  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. ρύζι
  • 2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ντομάτα τριμμένη
  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 Δαφνόφυλλο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το πλένουμε

Βήμα 2

Βράζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα μικρά κοτσανάκια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με δύο ξερά ψιλοκομμένα, τον κιμά, το καρότο, το ρύζι και τα μυρωδικά

Βήμα 5

Με μια κουταλιά γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα κλείνουμε

Βήμα 6

Στον πάτο της κατσαρόλα βάζουμε μερικά φύλλα και από πάνω τους ντολμάδες

Βήμα 7

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι με το σκόρδο

Βήμα 8

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε

Βήμα 9

Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε βασιλικό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 10

Περιχύνουμε ελαιόλαδο και τη σάλτσα χωρίς τη δάφνη πάνω από τα ντολμαδάκια και σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 11

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά

Βήμα 12

Οι λαχανοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμοι!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή