Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, ντομάτα και μαϊντανό

2014-03-01
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια παραδοσιακή, διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, ντομάτα και μαϊντανό θα βρεις παρακάτω. Επειδή η συνταγή είναι εντελώς πειραματική θα ήθελα να μου γράψεις τα σχόλια σου, ιδιαίτερα για διαφορετικά υλικά που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό λάχανο
  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια μέτρια ψιλοκομμένα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250 γραμ. φρέσκες ντομάτες
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζετε το μπακαλιάρο, σε κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.

Βήμα 2

Βγάζετε πέτσες και κόκαλα και κόβετε ψιλό το μπακαλιάρο.

Βήμα 3

Ζεματάτε το λάχανο και του κόβετε τα φύλλα.

Βήμα 4

Προσθέτετε όλα τα υλικά στον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο και τυλίγετε ντολμάδες, όπως και τους λαχανοντολμάδες.

Βήμα 5

Βάζετε τους ντολμάδες σε σφιχτές σειρές στην κατσαρόλα, τους περιχύνετε με 2 ποτήρια ζεστό νερό και λάδι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε σε σιγανή φωτιά να βράσουν.

Βήμα 6

Σερβίρετε σε πιάτα, στίβοντας μπόλικο λεμόνι.

Βήμα 7

Οι λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, ντομάτα και μαϊντανό είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή