Λαχανοντολμάδες με ρύζι Βέφα

2014-05-02
Λαχανοντολμαδες με ρυζι βεφα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια διαφορετική συνταγή, οι λαχανοντολμάδες με ρύζι Βέφα, είναι πικάντικοι και πολύ νόστιμοι! Δοκιμάστε τους!

Υλικά

  • 1 λάχανο μαλακό
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • Μισό κιλό χοιρινός κιμάς
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Μισό φλιτζ. ρύζι
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Μισό φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. καυτερό πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 1 φλιτζ. ντοματοχυμός
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. χυμός λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο όσο πιο βαθιά γίνεται

Βήμα 2

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό με την τρύπα προς τα κάτω

Βήμα 3

Το βράζουμε για 15 λεπτά και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές

Βήμα 4

Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 5

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, καυτερό πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο

Βήμα 6

Βάζουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας τα κοτσάνια από τα φύλλα

Βήμα 7

Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα και τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε

Βήμα 8

Τοποθετούμε τους ντολμάδες πάνω από τα κοτσάνια στη σειρά

Βήμα 9

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ένα φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 10

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για μισή ώρα περίπου

Βήμα 11

Στο τέλος περιχύνουμε με το λεμόνι

Βήμα 12

Οι λαχανοντολμάδες με ρύζι Βέφα είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Σερβίρουμε ζεστά!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή