Λαχανοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού

2014-05-03
Λαχανοντολμαδες μεσαλτσα γιαουρτιου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια τέλεια συνταγή για λαχανοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού, ένα πολύ δροσιστικό και νόστιμο πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. ζωμός βοδινού
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου και το βάζουμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά

Βήμα 2

Το σουρώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 3

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και λιώνουμε την ψίχα

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε το ψωμί με τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Τυλίγουμε μια κουταλιά γέμισης σε κάθε φύλλο και το τυλίγουμε

Βήμα 6

Βάζουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και βάζουμε από πάνω τους ντολμάδες τον ένα δίπλα στον άλλο

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος ζεστό και βράζουμε με ένα πιάτο από πάνω για μισή ώρα

Βήμα 8

Παίρνουμε λίγο ζωμό και διαλύουμε μέσα το αλεύρι

Βήμα 9

Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 10

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη σάλτσα γιαουρτιού

Βήμα 11

Οι λαχανοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Πρόσθεσε λίγο ξύδι ενώ βράζεις το λάχανο
  • Αν δεν θέλεις να βάλεις βούτυρο, βάλε μερικά λαχανόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας
  • Μπορείς να πασπαλίσεις λίγη πάπρικα πάνω στο γιαούρτι!
Τύπος Συνταγής: , , Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή